De COVID-19 vaccinatiecampagnes zijn op veel plaatsen in de wereld in volle gang, miljoenen mensen zijn al gevaccineerd en elke dag krijgen nog veel meer mensen hun vaccinatie. Er zijn veel vragen die mensen hebben over vaccins, en een veel voorkomende vraag die keer op keer naar voren komt is: “Is het veilig om een tatoeage te laten zetten nadat je gevaccineerd bent?” Deze gids zal ingaan op de huidige situatie met betrekking tot tatoeages en COVID-19 vaccins om u te helpen meer te weten te komen.

Tatoeages na het COVID-19 vaccin
Wat is er nu eigenlijk aan de hand met COVID-19 vaccins en tatoeages? Nou, om te begrijpen waarom dit onderwerp wordt besproken, is het belangrijk om te weten hoe tatoeages en vaccins werken.

Wanneer u een tatoeage laat zetten door een betrouwbare tatoeëerder bij u in de buurt, wordt er inkt in uw huid geïnjecteerd. Je lichaam ziet deze inkt als een vreemd lichaam of een indringer, dus het wekt een immuunreactie op, die kan leiden tot verschillende bijwerkingen na de tatoeage, zoals pijn, roodheid en zwelling.

Vaccins werken op een vergelijkbare manier, omdat hierbij vreemd materiaal in de bloedbaan wordt geïnjecteerd, wat ook een immuunreactie teweegbrengt die ook pijn, roodheid en zwelling kan veroorzaken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.