Wanneer heb je besloten dat je een tattoo artiest wilde worden?
Ik hou echt van tekenen sinds ik een kind was. Ik ben introvert dus besteedde ik de meeste tijd aan tekenen. Ik studeerde in het buitenland in Philly, en dat was de eerste keer dat ik tatoeages van dichtbij zag, omdat niet veel mensen tatoeages hadden in China in die tijd. Mijn hoofdvak was prentkunst op de universiteit, en dat had alles te maken met het handgemaakte proces, dus ik denk dat dat vergelijkbaar is met tatoeëren, omdat het net is alsof je op de huid tekent in plaats van op het papier. Ik was zo nieuwsgierig naar het tatoeageproces, dus begon ik het eerst zelf te leren, en hoe meer ik te weten kwam over de tatoeagewereld, hoe meer ik ervan ging houden. Ik zie een heleboel verschillende stijlen en technieken van over de hele wereld. Dus na mijn stage ga ik verder als tatoeëerder in plaats van als prentkunstenaar.

Welke stappen heb je doorlopen om tatoeëerder te worden?
Eerst moet ik veel tekenen en ervoor zorgen dat mijn tekenvaardigheid goed genoeg is en dan kan ik beginnen met een tatoeëermachine om te oefenen.

Nadat ik op de nephuid heb geoefend, was de eerste echte tatoeage die ik zette op mezelf, omdat ik moet weten hoeveel druk ik moet gebruiken en hoeveel pijn het deed, zodat ik kan weten hoe andere mensen zich zullen voelen.

Tijdens mijn stage kon ik alleen inloop tatoeages zetten, waardoor ik mijn tatoeage vaardigheden nauwelijks kon oefenen. Maar ik tekende nog steeds elke dag mijn eigen flash, na verloop van tijd herkennen meer en meer mensen mijn stijl en mijn tekeningen, en begon ik mijn eigen afspraken te accepteren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.